Fotograaf Tjerk Laan. Scheidsrechter Topdivisie Margot Verhoef
Fotograaf Tjerk Laan. Scheidsrechter Topdivisie Margot Verhoef
  • Publicatie 20-02-2019

Promoveren als scheidsrechter

Van scheidsrechter in de regio, naar nationaal scheidsrechter

Promoveren naar het volgende niveau kun je niet alleen als volleybalteam/speler, maar ook als scheidsrechter. Wil jij volgend seizoen een niveau hoger wedstrijden (bege)leiden, geef je dan op voor de VS4 opleiding.

Net als volleyballers kun je er, als scheidsrechter, naar streven op jouw top actief te zijn. Dat kan voor jou prima de 3e divisie of promotieklasse zijn, maar mogelijk ligt jouw top op 2e divisie of nog (veel) hoger. Door de VS4-opleiding te volgen word je actief in de 2e divisie en ligt de weg naar de Eredivisie, en wie weet ook de internationale volleybalwereld, binnen handbereik.

De opleiding start in april 2019. Inschrijving staat open voor regioscheidsrechters met code 1, 2 en 3, met een speciale uitnodiging voor alle vrouwelijke arbiters. Samen met de Europese (CEV) en Wereldvolleybalbond (FIVB) en NOC*NSF zet jouw Nevobo zich via de campagne #zijfluittop in om meer vrouwelijke scheidsrechter op hoger niveau op de bok te krijgen.
Bij de VS4-opleiding en als nationaal scheidsrechter is er begeleiding op maat. Middels een leercoach, SR-coach, een begeleider en een praktijkbegeleider word je geholpen in je route naar jouw top, op een manier die voor jou het beste werkt.

In de VS4-informatiefolder vind je meer informatie over de opleiding. Aanmelden via het aanmeldingsformulier kan tot en met 17 maart 2019. Heb je nog vragen, neem dan contact op met de arbitrage coördinator Sandra Scheel-van Kippersluis via sandra.scheel@nevobo.nl of 030-3077771, of met je medewerker Arbitrage van jouw regiokantoor.