Momenteel staat Berendsen met Eurosped op de tweede plek
Momenteel staat Berendsen met Eurosped op de tweede plek
  • Publicatie 04-01-2019
  • Matthijs Schoenmaker

Podcast #4: "Niet elke teleurstelling leg ik uit"

Aflevering 4: Jan Berendsen is de meest ervaren trainer-coach van het Nederlandse clubvolleybal.

Volleybal is alles voor Jan Berendsen. Hij heeft meerdere bekers en landskampioenschappen op zijn naam staan. Maar genoeg is het voor hem nooit.

In deze podcast vertelt de trainer/coach van Eurosped uit Vroomshoop dat hij eigenlijk altijd alleen maar bezig is met het beter maken van speelsters. Hoe hij het jeugdvolleybal wil veranderen en waarom hij nooit mannenteams zal coachen. En een gesprek over trainen, dat hij veel leuker vindt dan coachen.

Vijfdelige serie

De podcast met Berendsen is vierde volleybalpodcast waarin een trainer/coach centraal staat die voor of achter de schermen van grote betekenis is voor het volleybal. In totaal vijf afleveringen vertellen ze over hun opvattingen, keuzes en levenslessen. Ook gaan ze in deze interviews in op vragen als: wat maakt je een goede trainer of coach en hoe ga je om met spelers; van de jongste bij de jeugd tot de eredivisie? Met de podcasts leer je hoe anderen het doen en waarom. Om ervan te leren. Door het over te nemen of juist niet. De makers van de podcasts zijn Ralph Tip en Mark Snijders, twee journalisten met een grote liefde voor het volleybal.

De eerste drie podcasts waren met Rita Buikema, Arjan Taaij en Matt van Wezel. Beluister deze podcasts via de links:

Aflevering 1: Rita Buikema over jongens, vrouwen, ouders en spelregels

Aflevering 2: Arjan Taaij: "De individuele speler gaat boven het teambelang"

Aflevering 3: Matt van Wezel: "Ik wil altijd in ieder team één probleemgeval hebben"

Podcast Jan Berendsen
 Beluister de podcast met Jan Berendsen hieronder of zoek ‘m op in jouw favoriete podcast app.