Matt van Wezel veruilde deze zomer Sliedrecht Sport voor de Noorse vrouwenploeg
  • Publicatie 28-12-2018
  • Matthijs Schoenmaker

Podcast #3: "Ik wil in ieder team 1 probleemgeval"

Aflevering 3: Matt van Wezel

Matt van Wezel noemt zichzelf consequent inconsequent. Zo mag de ene speelster minder trainen dan de andere. Trainen en coachen is zijn leven. Als hij even niet met volleybal bezig is, coacht hij in zijn eigen bedrijf ACT-Impuls.

Van Wezel had dit seizoen met Sliedrecht Sport opnieuw voor het landskampioenschap kunnen gaan, maar koos voor een hele andere weg: bondscoach worden van de Noorse vrouwenploeg. In deze podcast hoor je waarom Matt van Wezel liever vrouwen traint dan mannen, waar hij bang voor is, waarom je in een wedstrijd alles mag roepen en nog veel meer. De podcast met Matt van Wezel vind je onderaan dit artikel.

Vijfdelige serie

De podcast met Van Wezel is derde volleybalpodcast waarin een trainer/coach centraal staat die voor of achter de schermen van grote betekenis is voor het volleybal. In totaal vijf afleveringen vertellen ze over hun opvattingen, keuzes en levenslessen. Ook gaan ze in deze interviews in op vragen als: wat maakt je een goede trainer of coach en hoe ga je om met spelers; van de jongste bij de jeugd tot de eredivisie? Met de podcasts leer je hoe anderen het doen en waarom. Om ervan te leren. Door het over te nemen of juist niet. De makers van de podcasts zijn Ralph Tip en Mark Snijders, twee journalisten met een grote liefde voor het volleybal.

De eerste twee podcasts waren met Rita Buikema en Arjan Taaij. Beluister deze podcasts via de links:

Nieuw: inspirerende volleybalpodcast, aflevering 1: Rita Buikema

Podcast #2: ''Individueel belang gaat voor'', aflevering 2: Arjan Taaij

Podcast Matt van Wezel
Beluister de podcast met Matt van Wezel hieronder of zoek ‘m op in jouw favoriete podcast app.