Trainer/Coach van Abiant Lycurgus: Arjan Taaij (links)
  • Publicatie 21-12-2018
  • Matthijs Schoenmaker

Podcast #2: ''Individueel belang gaat voor''

Aflevering 2: Arjan Taaij

Arjan Taaij is niet van de regels. Regels geven je de mogelijkheid om ze te overtreden. Met de volleyballers van het Groningse Lycurgus werd hij de afgelopen 3 jaar landskampioen. Mooi, maar niet genoeg voor hem. Hij is ambitieus. Stilstaan kan niet. Je moet jezelf en de club constant blijven ontwikkelen. Anders hoeft het niet meer.

In deze tweede podcast een gesprek over het noodzakelijke belang van mentale coaching en het tot in de puntjes analyseren van je eigen team en je tegenstander. Én over die oneindige ambitie van Taaij, die wat hem betreft niet in Groningen eindigt. De podcast met Arjan Taaij vind je onderaan dit artikel.

Vijfdelige serie

De podcast met Arjan Taaij is de tweede volleybalpodcast waarin een trainer/coach centraal staat die voor of achter de schermen van grote betekenis is voor het volleybal. In totaal vijf afleveringen vertellen ze over hun opvattingen, keuzes en levenslessen. Ook gaan ze in deze interviews in op vragen als: wat maakt je een goede trainer of coach en hoe ga je om met spelers; van de jongste bij de jeugd tot de eredivisie? Met de podcasts leer je hoe anderen het doen en waarom. Om ervan te leren. Door het over te nemen of juist niet. De makers van de podcasts zijn Ralph Tip en Mark Snijders, twee journalisten met een grote liefde voor het volleybal.

De eerste podcast was met Rita Buikema, een begrip in het jeugdvolleybal, die zich al vele jaren bevlogen inzet voor haar club Sudosa-Desto in Assen. Beluister deze podcast hier.


Podcast Arjan Taaij
Beluister de podcast met Arjan Taaij hieronder of zoek ‘m op in jouw favoriete podcast app.