Gezonde kantine ambassadeur Debby
  • Publicatie 29-11-2018

Breng de winter bij jou op de club!

De sportkantine. Een plek waar jongeren en volwassenen veel tijd doorbrengen.

Om voorafgaand aan een spannende wedstrijd bij elkaar te komen, om na afloop de mooie overwinning samen te vieren of misschien juist om die pijnlijke nederlaag met elkaar te verwerken. Logisch dus dat zij in de sportkantine ook veel tijd besteden aan eten en drinken. Dat is natuurlijk heel gezellig én kan ook heel goed hand in hand gaan met een gezonde keuze. Wat staat er in jouw kantine op het menu?

In een sportkantine die ook gezondere producten aanbiedt, maken mensen makkelijker een gezondere keuze. En het is niet moeilijk om te scoren: zet belegde bruine of volkoren broodjes op het menu, fruit op de toonbank en bied water aan. Als je dat op een leuke manier zichtbaar maakt, is de overwinning binnen handbereik!

Lekkere én makkelijke recepten, daar maak je niet alleen je kantinebezoekers blij mee, maar ook jezelf! Bekijk hier 3 winterse recepten die speciaal voor ons zijn samengesteld door ex-international en voedingsdeskundige Debby Stam.

Kun jij wel een beetje hulp gebruiken bij beleid, communicatie en/ of de praktische invulling van een gezonde keuze in de kantine? Debby is ook nauw betrokken bij Team:Fit. Team:Fit zet zich in samenwerking met de Nevobo in om meer gezonder aanbod binnen sportkantines te realiseren zodat er naast snacks ook een gezonde keuze is. Ontdek hoe makkelijk en lekker het is om hiermee aan de slag te gaan. Ook als je geen eigen kantine hebt is er veel mogelijk. Debby en de overige Team:Fit Coaches staan voor je klaar om je hierbij te helpen. Wil je meer informatie over Team:Fit? Meld je dan aan via info@teamfit.nl of kijk op www.teamfit.nl.

Download hier de recepten