Volleybalcongres 2018 - Ronald Hoogendoorn
  • Publicatie 25-10-2018

Laatste kans voor inschrijving bestuurdersworkshop

Dit najaar kun je voor het laatst de workshops ‘Vier inzichten voor bestuurders’ en ‘Besturen met een Visie’ volgen. In 2018 loopt de subsidie vanuit het programma ‘Veilig Sportklimaat’ namelijk af.

Het aansturen van jouw vereniging is een uitdagende klus en wellicht komen er soms complexe situaties op je af. Als bestuurder word je wekelijks geconfronteerd met de praktijk. Hoe betrek je nieuwe leden bij de vereniging en hoe houden we leden en ouders betrokken? Weet je waar jouw vereniging voor staat als het gaat om ongewenst gedrag? Kun je reageren op ontevreden sporters of ouders als ze hun ongenoegen uiten over de wedstrijduitslag? Wat betekent jouw rol als bestuurder? Interessante vragen waar wij je verder mee kunnen helpen. Er zijn twee soorten workshops om te volgen;

Hieronder lees je waar de workshops ‘Vier inzichten voor bestuurders’ en ‘Besturen met een visie' over gaan en waar en wanneer deze workshops nog plaatsvinden. Deelname is gratis.

Workshop: Vier inzichten voor bestuurders
Het is voor verenigingsbestuurders niet altijd eenvoudig om zich in het heetst van de strijd te realiseren welke rol hij heeft, laat staan daarnaar te handelen. De module Vier inzichten voor bestuurders gaat vooral over de rol die jij als bestuurder hebt als het gaat om het realiseren van een prettige sfeer op de club. Tijdens de workshop krijgen deelnemers handvatten om de verschillende rollen te leren herkennen. Tijdens de workshop is er genoeg ruimte om met andere bestuurders van gedachten te wisselen.

Voor meer informatie over deze module klik je hier Meedoen? Vul het inschrijfformulier in.

(‘Vier inzichten voor bestuurders’ is een aanvulling op ‘Sportief Besturen’. In de workshop die we in het najaar van 2018 verzorgen, komen elementen uit zowel ‘Vier inzichten voor bestuurders’ als ‘Sportief Besturen’ terug. We maken de workshop passend op de aanwezige bestuurders).


Besturen met een Visie

Tegenwoordig wordt er steeds meer van de vereniging én van bestuurders gevraagd. Daarom willen wij verenigingen helpen een visie te ontwikkelen die handvatten biedt voor het reilen en zeilen binnen  de club.

Voor veel bestuurders is het bij aanvang van hun bestuursperiode niet duidelijk wat het besturen van een sportvereniging nu eigenlijk inhoudt. Door theorie over organisaties en management te koppelen aan de eigen praktijk, krijgen bestuurders bruikbare tips

De workshop ‘Besturen met een Visie’ kan verenigingen mogelijk helpen om de doelen nog scherper te stellen, een duidelijke visie te vormen én de implementatie van deze visie te verwezenlijken. Aan de hand van actuele vraagstukken wordt op een ontspannen en interactieve wijze besproken hoe je kunt zorgen voor een integrale en consistente aanpak als het gaat om sportief beleid. Een belangrijk onderdeel van de workshop is het delen van waardevolle ervaringen met andere bestuursleden uit de regio. Klik hiervoor meer informatie of vul meteen het inschrijfformulier in.

Hieronder zie je waar en wanneer de workshops ‘Besturen met een Visie’ en ‘Vier inzichten voor bestuurders plaatsvinden. Beide bestuursmodules volg je met 2 tot 3 bestuurders van je eigen vereniging, samen met nog vier andere verenigingen.

Datum
Plaats
Tijd
Aantal plekken beschikbaar
Contactpersoon
Vier inzichten voor bestuurders 
Woensdag 31 oktober 
Rotterdam 
19.00-22.00 uur 
nog 1 plek 
margreet.wigmans@nevobo.nl 
Woensdag 14 november 
Utrecht 
19.30-22.00 uur 
nog 1 plek 
dorien.tenhaeff@nevobo.nl 
Dinsdag 20 november 
Alblasserwaard 
19.00-22.00 uur 
vol 
margreet.wigmans@nevobo.nl 
Dinsdag 27 november 
Heerenveen 
19.00-22.00 uur 
nog 3 plekken
Edith.frijlink@nevobo.nl  
Woensdag 28 november 
Tilburg 
19.00-22.00 uur 
nog 1 plek 
margreet.wigmans@nevobo.nl 
Woensdag 14 december 
West-Friesland 
19.30-22.00 uur 
vol 
marit.schepers@nevobo.nl 
December 
Zeeland 
19.00-22.00 uur 
nog 3 plekken 
margreet.wigmans@nevobo.nl 
December 
Leiden e.o. 
19.00-22.00 uur 
nog 3 plekken 
dorien.tenhaeff@nevobo.nl  
Besturen met een Visie 
Donderdag 29 november  
(1e van 3 avonden) 
Utrecht 
19.00-22.00 uur 
nog 1 plek 
dorien.tenhaeff@nevobo.nl 
Zondag 2 december
Achterhoek 
10.00-16.30 uur 
volkira.schorn@nevobo.nl 
Zaterdag 17 november* 
Apeldoorn 
10.00-16.30 uur 
nog  2 plekken 
kira.schorn@nevobo.nl 
* Voor ere- en topdivisie clubs