De A-jongens van Sliedrecht Sport (Foto Hoogendoorn)
  • Publicatie 25-10-2018

Basis Volley 2-2/ Clinic NVVO

Hoe krijgen we nog meer jeugd aan het volleyballen? En hoe zorgen we dat volleybal in de toekomst net zo populair is onder jongens als onder meisjes?

Bij Sliedrecht Sport krijgen ze het al jaren voor elkaar om zowel jongens als meisjes aan volleybal te binden. De club heeft haar eigen visie op het opleiden die los staat van het circulatie mini volleybal Sliedrecht Sport heeft haar aanbod uitgebreid met een zelf ontwikkeld concept: Basis Volley 2-2.

Basis Volley 2-2 is een nieuwe methode om kinderen te boeien en te binden voor/aan volleybal. Het gaat om een twee tegen twee vorm waarbij kinderen veel bewegen, veel balcontact hebben en waarbij de smash centraal staat. Deze nieuwe methode is ontwikkeld bij Sliedrecht Sport en bevindt zich nu in de eindtestfase. 

NVVO VT 2/3 clinic op zondag 13 januari in Ede

Remko Kenter, trainer bij Sliedrecht Sport, geeft samen met Sabine Blomert, ook actief binnen Sliedrecht Sport, en Peter van der Ven, uitvinder van Smashbal, een NVVO VT 2/3 clinic op zondag 13 januari in Ede. Tijdens de clinic staat Basis Volley 2-2 centraal. Aanmelden kan hier

Hieronder lees je meer over de clinicgevers.

Remko Kenter
Remko heeft een rijk trainersverleden. Sinds enkele jaren is hij voorzitter van Kids Volley Sliedrecht Sport (de mini-afdeling van Sliedrecht Sport) en bestuurslid van Sliedrecht Sport. Hij heeft veel ervaring met het trainen van jongens en zal tijdens de clinic dan ook vertellen over het binden en boeien van jongens. Daarnaast zal hij met hulp van een demogroep verschillende oefeningen laten zien. Daarbij maakt hij gebruik van verschillende attributen, zodat de oefeningen nog beter aansluiten bij de belevingswereld van jongens.

Sabine Blomert
Sabine heeft diverse jaren ervaring met het trainen van mini jongensteams. Daarnaast maakt ze deel uit van de Kids Volley commissie van Sliedrecht Sport. Zelf heeft ze gevolleybald bij Ekspalvo, dames 1. In het dagelijks leven is ze docente in het speciaal onderwijs. Sabine zal tijdens de clinic het één en ander vertellen en laten zien over Basis Volley 2-2. 

Peter van der Ven
Peter van der Ven is de uitvinder van Kaboembal, wat later in Smashbal is overgegaan. Hij heeft veel ervaring in het geven van clinics en doet dit vol passie. Peter krijgt het iedere keer weer voor elkaar om vanuit een creatieve gedachte oefeningen te verzinnen die jongens binden en boeien. Met deze creativiteit heeft Peter ook een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van Basis Volley 2-2. Tijdens de clinc zal Peter ingaan op smashbal, dat door een aantal verenigingen wordt omarmt. Peter zal een aantal oefeningen demonstreren, waarmee trainers  jongens enthousiast maken voor volleybal. Deze oefeningen zijn ook goed in te passen in iedere andere volleybaltraining.