Nieuwsafbeelding
  • Publicatie 10-09-2018
  • - Geen auteur vermelden -

Zilveren award voor gezond Sudosa-Desto

Volleybalvereniging Sudosa-Desto uit Assen is de eerste sportvereniging in Drenthe die een zilveren award ontvangt voor de gezonde sportkantine.

Afgelopen zaterdag reikte Rachelle Sleebos van Team Fit de Zilveren Award uit. Sudosa-Desto is de eerste volleybalvereniging uit Drenthe die een zilveren award heeft ontvangen. Sudosa-Desto is vanaf november 2017 begonnen met het inrichten van een gezondere sportkantine en behoort nu tot één van de twaalf Team-Fit volleybalkantines. De sportkantine is nu zo ingericht dat de sporters, supporters, trainers en andere bezoekers een gezondere en bewuste keuze kunnen maken.

Het groente en fruit is op een aantrekkelijke manier gepresenteerd, er worden bewustere keuze acties aangeboden, de menukaart bestaat uit minimaal 60% gezonde keuzes en op automaten worden alleen producten getoond die tot de schijf van vijf behoren.

Naast de Team-Fit sportkantines zijn er meer verenigingen bezig met een bewuster aanbod. Tijdens Volley2018 werd de Volleybowl gepresenteerd als symbool van het foodprogramma. Aangezien we clubs graag willen enthousiasmeren voor een gezondere kantine, bieden we jullie aan de Volleybowl te benutten om het gezonde aanbod (maaltijd of snack) in jullie kantine in te serveren. Zo maak je het leuk en visueel, wat helpt om het gezondere aanbod bij de sporters en andere bezoekers onder de aandacht te brengen. De Volleybowls zijn nu tijdelijk kosteloos te bestellen. Voor meer informatie hierover: zie dit nieuwsbericht.