Nieuwsafbeelding
  • Publicatie 04-09-2018

Jongeren binden en behouden bij sport

Op donderdag 27 september van 14 - 17 uur organiseert Kenniscentrum Sport een interactieve sessie over binden en behouden van jongeren bij de sport.

Over het thema weten we inmiddels welke 14 factoren bijdragen aan het voorkomen van het uitvallen van jongeren in de georganiseerde sport. Zo is het bevorderen van autonomie een van de factoren en dit kan bijvoorbeeld door jongeren actiever te betrekken bij het sportaanbod. Tijdens de sessie gaan we ook in op de verschillen tussen jongens en meisjes. Verschil in fysieke en mentale ontwikkeling, motivaties en leerstijlen beïnvloeden de manier waarop je jongeren bindt en behoudt.

Verschillende experts komen aan het woord die al meer met het thema gedaan hebben. We belichten het thema van verschillende kanten met een filmpje, een jongerenpanel en interessante sprekers. Ook gaan de deelnemers zelf aan de slag. En er is voldoende tijd om te netwerken. 

Klik hier om je aan te melden.