Joop Alberda (fotohoogendoorn.nl)
Joop Alberda (fotohoogendoorn.nl)
  • Publicatie 27-08-2018

Joop Alberda tijdelijk aan de slag voor de Nevobo

Joop Alberda neemt van 1 september tot 1 januari een aantal werkzaamheden over van de recent vertrokken technisch directeur Bram Ronnes.

Het zwaartepunt van de werkzaamheden van Alberda komt te liggen bij de nationale zaalteams en de evaluatie van de topsportprogramma’s richting volgend seizoen.

Guido Davio, algemeen directeur van de Nederlandse Volleybalbond: “We spelen zowel met de dames als met de heren nog een wereldkampioenschap zaalvolleybal. Ook treffen we in de aankomende maanden de voorbereidingen voor 2019, dat onder andere in het teken staat van kwalificatie voor de Olympische Spelen 2020 en het Europees kampioenschap zaalvolleybal mannen, dat we in eigen land spelen. Met de kennis en ervaring van Joop borgen we in deze periode de kwaliteit en de continuïteit van de programma’s. Ook bereiden we de selectie en de start van de nieuwe technisch directeur voor.”

Joop Alberda en de Nevobo zijn uiteraard goede bekenden van elkaar. Alberda leidde de Lange Mannen in 1996 naar olympisch goud en bekleedde tussen 2006 en 2008 de functie van technisch directeur bij de bond.

Woensdag 12 september maken de Nederlandse mannen in het Bulgaarse Ruse hun rentree op het mondiale podium. Canada is dan de eerste tegenstander. Oranje stuit in Poule B verder op China, Olympisch kampioen Brazilië, Frankrijk en Egypte.

De Nederlandse Dames spelen hun eerste wedstrijd op het WK op 29 september  tegen Duitsland in het Japanse Yokohama. Nederland treft verder in poule A Japan, Kameroen, Argentinië en Mexico.