Nieuwsafbeelding
  • Publicatie 26-08-2018

Postume bondsspeld voor Ronald van der Linden

Enige weken geleden, voorafgaand aan de officiële openingsceremonie van het DELA EK Beachvolleybal, is Ronald van der Linden postuum de bronzen bondsspeld toegekend.

Zijn vrouw Corry kreeg in Apeldoorn in het bijzijn van haar zoons Jeroen en Erik de onderscheiding uitgereikt van Nevobo voorzitter Peter Sprenger. 

Volleybalarbiter Ronald van der Linden overleed dit jaar in januari.De zeer betrokken beach- en zaalvolleybalscheidsrechter, die lid was van Alterno, floot in beide disciplines op het hoogste nationale niveau en wilde altijd het beste voor de sport. Samen met zijn gezin volgde hij in de zomers de nationale beachvolleybaltour met de caravan. 

Voorafgaand aan de uitreiking van de speld sprak Michel Everaert, directeur sportontwikkeling en evenementen Nevobo, Corry, Jeroen en Erik toe. Everaert, die de familie goed kent, stond in het met 2000 toeschouwers volgepakte beachstadion op het Apeldoornse Marktplein uitgebreid stil bij alles wat Ronald voor het Nederlandse volleybal en beachvolleybal heeft betekend.