• Publicatie 24-07-2018

Peter Sprenger: “Het was groots!”

Volley2018, het grootschalige evenement dat bestond uit de DELA EK Beachvolleybal, de WK Zitvolleybal en het EK voor jongens onder de 20 jaar, zit erop.

Nevobo-voorzitter Peter Sprenger blikt terug op de onvergetelijke volleybalweek. 

Wat een fantastisch evenement hebben we beleefd de afgelopen 10 dagen. Heel Nederland heeft wederom op een unieke manier kennis gemaakt met volleybal. Op de pleinen, in de theaters en in de sporthallen. We hebben een aantal jaren geleden onszelf met Volley2018 opnieuw een geweldige uitdaging gegeven. Soms vergeten we wel eens hoe hoog we de lat met elkaar hebben gelegd. En die lat lag heel hoog met dit unieke 3-in-1 evenement. 

Daar is niet alleen afgelopen tien dagen, maar ook in de maanden en de jaren daarvoor keihard aan gewerkt. Het heeft een maximale inspanning van iedereen gevraagd, maar we hebben het dankzij jullie allemaal op een fantastische manier waargemaakt. We hebben talloze mensen kunnen laten genieten van onze sport. We hebben mensen blij kunnen maken. In de venues, bij de talloze side events en achter de televisie. Daar doen we het voor! 

Wat een feest, wat een entourage en wat een organisatorische kracht van iedereen. Dit maakt ons als volleybalgemeenschap uniek en maakt ons allemaal trots. En dubbel trots zijn we vanwege onze nieuwe Europees kampioenen Sanne en Madelein. Ook onze samenwerking met partners als TIG, de steden, NOS en vele anderen verliep uitstekend. Het laat zien hoe we in het volleybal verder gegroeid zijn in ons kunnen en in onze durf deze uitdagingen aan te gaan. 

Dit kon alleen maar dankzij de inzet van jullie allemaal! Volley2018 was niet alleen groot, het was GROOTS! De geweldige momenten van Volley2018 zullen we ons blijven herinneren en nemen we mee naar de toekomst. Dank, Dank, Dank aan alle vrijwilligers en medewerkers, aan iedereen. Geniet nog na van de mooie herinneringen en de vele blijvende en nieuwe vriendschappen. Op naar nieuwe uitdagingen met elkaar! Fijne vakantie.

Namens het Nevobo bestuur,

Peter Sprenger