Beachscheidsrechter Marcel Haasnoot. Foto: Tjerk Laan
  • Publicatie 12-07-2018

EK Beach met drie Nederlandse arbiters

Tijdens het EK Beachvolleybal zijn maar liefst drie Nederlandse scheidsrechters door de CEV aangesteld.
Simone Zwaga fluit in Den Haag, Marcel Haasnoot doet datzelfde in Rotterdam en Apeldoorn is de "thuis"plaats van Bas van der Meijden.

Voor Simone is dit haar eerste EK, in juni 2018 heeft ze in Baden bij de World Tour haar officiële status als FIVB International Beach behaald. Marcel en Bas lopen al wat langer mee.
Bas is in sinds 2010 international. Hij heeft al meerdere internationale toernooien mogen fluiten. Onder andere het WK Beach in 2015 in eigen land, dat hij af mocht sluiten met de dames finale op de hofvijver in Den Haag.

Marcel fluit sinds 2000 al internationaal en heeft al diverse jeugd EK's en WK's meegemaakt. Hij floot tijdens het WK Beach in 2015 op De Dam in Amsterdam. En het EK van 2018 is al zijn vierde EK Beach dat hij gaat meemaken.
"Maar het  verveeld nooit hoor", lacht Marcel. "Het mooie aan beachvolleybal fluiten is de binding die je met je collega officials en -spelers hebt. Ieder weekend dat je fluit (want uiteraard fluiten we ook in de Eredivisie in Nederland) ben je met de hele groep op toplocaties om een topevenement neer te zetten. Dat is geweldig", vindt Marcel. "Bij internationaal fluiten is dat wel iets anders, maar ook dan ben je de gehele dag met elkaar met beachvolleybal bezig".

Marcel, Simone en Bas wensen we heel veel plezier en succes toe bij het EK Beachvolleyba! We hopen op net zo’n fantastisch toernooi als in 2015 bij het WK Beach. Wil je de beachspelers en onze eigen beachscheidsrechters bezig zien in het zand, check het programma en koop je ticket hier.