• Publicatie 03-07-2018

Vacature Manager Wedstrijdwezen Regio's (m/v)

Voor 27 augustus motivatie + CV opsturen naar Nevobo

Vandaag is de vacature voor Manager Wedstrijdwezen Regio's opengesteld. Mocht je interesse hebben en voldoen aan de gestelde eisen, stuur dan voor 27 augustus een motivatie voorzien van je CV naar de Nevobo. Onderstaand alle details over deze functie.

De organisatie

De Nederlandse Volleybalbond is de overkoepelende organisatie voor volleyballers, beach- en zitvolleyballers in Nederland. Tot de kerntaken behoren het ondersteunen van spelers en verenigingen, het organiseren van competities en evenementen en het samenstellen en deelnemen van vertegenwoordigende teams aan internationale evenementen. Om volleybal, zit- en beachvolleybal op alle niveaus en ook nieuwe competitievormen in Nederland te stimuleren en te promoten, werken de regiokantoren en centrale organisatie intensief samen. Met bijna 115.000 leden, spelend bij ongeveer 1.000 verenigingen, behoort de Nevobo tot de top 12 van grootste sportbonden van Nederland.

De functie

De functie is erop gericht om een competitie aanbod te organiseren dat aansluit bij de behoefte en beleving van mensen die graag willen volleyballen in een leuke, spannende en goed georganiseerde competitie en/of serie van toernooien. Hiertoe dienen de middelen van de Nevobo op een effectieve en efficiënte wijze ingezet te worden om dat doel te blijven realiseren.

Doel van de functie

Als Manager Wedstrijdwezen Regio’s geef je leiding aan de teams die uitvoering geven aan de organisatie van het wedstrijdwezen in de vier regio’s van de Nevobo. Wedstrijdwezen bestaat uit de organisatie van de CMV, de jeugd- , senioren- en recreantencompetities, toernooien en de opleiding en aanwijzing van scheidsrechters in de Regio’s. Als Manager Wedstrijdwezen Regio’s ben je niet alleen verantwoordelijk voor de uitvoering van de bestaande competities, maar draag je ook bij aan de beleidsontwikkeling en realisatie van (nieuw) competitieaanbod in de regio’s. Dit heeft tot doel dat zoveel mogelijk mensen in aanraking komen met onze sport. Je geeft daarnaast leiding aan de lopende processen en ontwikkelt mee aan het optimaliseren en innoveren van de huidige processen, structuur, communicatielijnen en cultuur en reglementen waardoor de Nevobo de samenwerking binnen de organisatie en de dienstverlening richting verenigingen en individuele leden verder kan verbeteren.

De structuur

De Manager Wedstrijdwezen Regio’s geeft, vanuit de standplaats Apeldoorn, leiding aan vier Regio’s met vier vestigingsplaatsen:
- Regio Noord (Heerenveen; 3,05 fte / 4 personen)
- Regio Oost (Apeldoorn 2,94 fte / 4 personen)
- Regio Zuid (Eindhoven 1,95 fte / 2 personen)
- Regio West (Utrecht 3,4 fte / 4 personen)
De Manager Wedstrijdwezen rapporteert aan de Algemeen Directeur. Hij/zij werkt nauw samen met de Manager Nationaal Servicepunt, bij wie de verantwoordelijkheid van de nationale competities ligt, de Manager Sportontwikkeling en de afdeling ICT.

De taken:

• In afstemming met de Manager Nationaal Servicepunt en regiokantoren opstellen en uitvoeren van het beleid m.b.t. het landelijke en regionale wedstrijdwezen
• Het landelijk overzien en aansturen van de vier regio's, met aandacht voor de verschillende manieren van werken, maar ook voor de optimalisatie en harmonisatie van de werkzaamheden en het volleybal aanbod
• Meebouwen aan een dienstverlenende organisatie, door samen met de organisatie en de verenigingen te zorgen voor een efficiënte en effectieve manier van werken
• Is, in samenwerking met de Manager Nationaal Servicepunt, verantwoordelijk voor de optimalisatie en harmonisatie binnen het wedstrijdwezen
• Is verantwoordelijk voor het opstellen van het activiteitenplan en de begroting van wedstrijdwezen in de Regio’s
• Draagt zorg voor de uitvoering van het activiteitenplan binnen het daarvoor vastgestelde budget
• Geeft leiding aan de medewerkers en de vrijwilligers, die verbonden zijn aan de afdeling
• Is verantwoordelijk voor de uitvoering en ontwikkeling van de regionale competities

Het profiel

• HBO/WO werk- en denkniveau
• 10 jaar werkervaring, waarvan 5 jaar in een leidinggevende functie
• Voorkeur voor ervaring in de sport, de organisatie van competities en wedstrijdwezen
• Ervaring met verandertrajecten en procesoptimalisaties
• Pro-actief en dienstverlenend
• Excellente communicatieve vaardigheden
• Actiegericht
• Teamspeler
• In bezit van rijbewijs en auto

Sollicitaties

Heb je interesse en voldoe je aan de gestelde eisen, stuur dan voor 27 augustus een motivatie voorzien van je CV naar Annette Milder via annette.milder@nevobo.nl. Voor vragen of meer informatie kun je tot contact opnemen met Hans de Vos, Manager Nationaal Servicepunt, via 06-57547280 of hans.de.vos@nevobo.nl.
Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.