• Publicatie 18-06-2018

Haagse SchoolSport Olympiade in het teken van Strand

3000 kinderen aan het beachvolleyballen

Dit jaar vindt op 19 en 21 juni in de Sportcampus in Den Haag de Haagse SchoolSport Olympiade plaats. 3000 kinderen uit alle groepen 8 uit Den Haag zullen de hele dag diverse sporten beoefenen. Het thema van dit jaar is ‘Strand’.

Met het DELA EK Beachvolleybal, WK Zitvolleybal en EK Jongens onder 20 in zicht, hebben de Haagse verenigingen en de Nevobo het volleybal aanbod nog beter neer gezet. Voorheen werd er alleen lijnbal gespeeld. Dit jaar wordt er voor het eerst gebeachvolleybald en is de Join Volleybalbus met de toffe spellen aanwezig! De Join Volleybal bus wordt begeleid door vrijwilligers van de Haagse vereniging vv Haaglanden. Zo maken de kinderen ook hier meteen kennis mee.

Ook zal een speler van Beachvolleybal Team Nederland samen met Spike, de mascotte van het DELA EK Beachvolleybal, de kids uitdaging om de hardste smash te slaan.

Op dezelfde locatie zal een maand later het DELA EK Beachvolleybal, WK Zitvolleybal en EK Jongens onder 20 plaatsvinden.