Nieuwsafbeelding
  • Publicatie 04-06-2018

Bijscholing trainers en scheidsrechters in Utrecht

Tijdens het DELA EK Beachvolleybal in Utrecht kun je als trainer of scheidsrechter een bijscholing volgen

Om de kennis en kunde van trainers en scheidsrechters te vergroten worden er meerdere bijscholingen georganiseerd rondom de evenementen in de Volley2018-speelsteden. Alle bijscholingen worden gecombineerd met een wedstrijdbezoek. Voor trainers met een VT-2 en VT-3 licentie levert het volgen van een bijscholing drie licentiepunten op. Hieronder een korte sneak peak over de inhoud van de bijscholingen in Utrecht.

DELA EK Beachvolleybal - Utrecht 

Zaterdag 21 juli - programma en algemene informatie

  • Inloop: 13.15 uur 
  • Start bijeenkomst: 13.30 – 15.30 uur
  • Wedstrijd bekijken: 15.30 uur
  • Locatie: Rabobank Hoofdkantoor, Croeselaan te Utrecht
  • Kosten: 20 euro per persoon, inclusief een kaartje voor het DELA EK Beachvolleybal
  • Max aantal deelnemers: 30 personen per workshop

Bijscholing voor trainers - Meten is weten; wedstrijdanalyse 
Toptrainers hebben 2 of 3 mensen in de staf die de analyse van de wedstrijd uitvoeren. Dan is analyseren een fluitje van een cent. Maar hoe doe je dat als je geen toptrainer bent? Als je geen 3 stafleden hebt die jou van de juiste analyse voorzien? Tijdens het DELA EK Beachvolleybal in Utrecht krijg je als breedtesporttrainer de kans om ook te starten met het maken van analyses. Zodat jij ook weet waar je nog beter op kan sturen tijdens de trainingen. Zodat jij ook kan uitleggen aan je team, gebaseerd op cijfers, waarom jij bepaalde beslissingen neemt. Tijdens de wedstrijd, die je na de bijeenkomst kan bekijken, kan je meteen kijken welke analyse vorm voor jou het fijnst werkt. Deze bijeenkomst is voor de trainer op vt2 niveau en wordt gegeven door Ine Klosters.

Ine Klosters
Opleider en ondernemer bij de Nevobo, procesbegeleider bij Back2Basics en het Rabo versterkt programma, docent bij de academie voor sportkader. Ine ademt volleybal en heeft training gegeven tot op 1e divisie niveau. Toch heeft Ine een voorliefde voor de breedtesport en traint op dit moment een CMV team en een meisjes B team.
Klik hier om je aan te melden voor deze bijscholing 

Bijscholing voor scheidsrechters - Hoe stevig sta jij in je schoenen?
Een wedstrijdfluiten is een vak apart. Je moet snel beslissingen nemen en helaas is niet iedereen het altijd eens met jouw beslissingen. En kennen we niet allemaal die ontzettend gezellige, leuke clubgenoot die zich binnen de lijnen opeens ontpopt tot een licht ontvlambaar type? Als scheidsrechter is het dan zaak om stevig in je schoenen te staan. Je niet van je stuk te laten brengen. Dat kan je jezelf trainen en bij deze workshop gaan we dat daadwerkelijk oefenen. Daarna kan je bij de wedstrijd kijken naar hoe de scheidsrechter de door jou geleerde kennis in de praktijk toepast. De workshopbegeleider is Wouter Schols.

Wouter Schols
Wouter is afgestudeerd in Sportkunde aan de Calo in Zwolle. Momenteel werkzaam als manager opleidingen bij het Nederlands Instituut voor Vechtsport en Maatschappij. Hier zet hij zich in voor de maatschappelijk en pedagogische waarde van (vecht)sport. Onder andere gericht op thema’s als agressieregulatie, weerbaarheid, vitaliteit, schooluitval en overgewicht. Het ontwikkelen van maatschappelijke sportinterventies en (bij) scholingen behoren tot zijn kerntaken. Naast de werkzaamheden voor het NIVM ontwikkelaar en kerndocent voor VSK van de bijscholingen themagericht trainen en coachen van 6 tot 12 jarigen/ pubers. Zelf actief als trainer, coach en speler in basketbal.
Klik hier om je aan te melden voor deze bijscholing

Niet alleen in Utrecht, maar ook in de andere speelsteden van Volley2018 worden er bijscholingen georganiseerd. Benieuwd welke dit zijn? Klik dan hier.