SRBB Dave Koppelaar (rechts) met Peter Boogaard, hoofd arbitrage nationaal
SRBB Dave Koppelaar (rechts) met Peter Boogaard, hoofd arbitrage nationaal
  • Publicatie 22-05-2018

"Begeleider/beoordelaar van het seizoen" gekozen

Dave Koppelaar mocht voor het eerst deze titel in ontvangst nemen

Zaterdag 19 mei waren 70 scheidsrechterbegeleiders en -beoordelaars (SRBB-ers) aanwezig bij de speciaal voor hen georganiseerde bijeenkomst. De deelnemers vonden het een erg inspirerende en leuke bijeenkomst, die zeker voor herhaling vatbaar is.

Tijdens de bijeenkomst is met elkaar gesproken over wat de criteria zijn voor een goede SRBB-er. Ook was er ruimte voor (zelf)reflectie én is het nieuwe begeleidings- en beoordelingsformulier toegelicht.
Begeleiding en beoordeling van scheidsrechters is heel belangrijk. Scheidsrechters worden door SRBB-ers geholpen (nog) beter te gaan fluiten. Het stimuleren van zelfreflectie is daarbij het belangrijkste. Daar leren de scheidsrechters het meeste van! Daarnaast worden ook beoordelingen gemaakt om aan het eind van het seizoen op basis van juiste cijfers te bepalen welke scheidsrechters een niveau hoger kunnen fluiten.

Tijdens de bijeenkomst werden twee personen in het zonnetje gezet. Herman Oosterman werd met een bos bloemen bedankt voor zijn tomeloze inzet als aanwijzer voor de SRBB-ers in de N3-groep (2e divisie).

De tweede persoon is Dave Koppelaar. Hij werd geëerd met de titel "SRBB-er van het seizoen" van de nationale competitie, analoog aan de titels "scheidsrechter van het seizoen". Hoofd arbitrage zaalvolleybal, Peter Boogaard, vertelde door middel van enkele anekdotes waarom Dave deze titel toebedeeld kreeg. Samenvatting daarvan is dat als je Dave Koppelaar als SRBB-er tijdens je wedstrijd hebt gehad, je altijd met een positief gevoel naar huis gaat, je aangezet wordt tot nadenken over je eigen handelen en zin hebt om het de volgende wedstrijd meteen in praktijk te brengen. Top dus!
Voortaan zal elk seizoen een "SRBB-er van het seizoen" van de nationale competitie benoemd worden. Daarbij zullen alle nationale scheidsrechters betrokken worden.