• Publicatie 30-04-2018

Marijn Tekstra scheidsrechter van het seizoen

17-jarige scheidsrechter door naar VS4 opleiding

Afgelopen zaterdag is Marijn Tekstra onderscheiden als scheidsrechter van het seizoen 2017-2018 in regio Noord. Twee jaar geleden kwam voorzichtig de vraag of hij zich mocht aanmelden om in de regio te komen fluiten en de VS3 opleiding kon volgen. Hij was toen 15 jaar en daar moesten de regels wat voor worden opgerekt. Het liep perfect en ondanks zijn jonge leeftijd werd Marijn door iedereen geaccepteerd. Het traject verliep zo goed dat hij meteen de PvB op 3e divisie niveau deed, zodat hij daarmee ook direct de R1 code kreeg.

Afgelopen seizoen heeft Marijn op alle niveaus prima partijen gefloten en hij krijgt dan ook van iedereen zeer goede beoordelingen. Na al eens als 2e scheidsrechter te hebben gefloten in de 2e divisie is de volgende stap VS4 om ook als 1e scheidsrechter te mogen fluiten in deze klasse. Wij vinden het als regio natuurlijk jammer dit talent alweer te moeten missen, maar zien hem vast wel weer terug als begeleider over een aantal jaren. 

Nogmaals van harte gefeliciteerd met de titel Scheidsrechter van het Seizoen en heel veel succes met je scheidsrechter carrière.