Fotograaf: Pim Waslander. Scheidsrechter Ellen Pieterman
Fotograaf: Pim Waslander. Scheidsrechter Ellen Pieterman
  • Publicatie 11-04-2018

Met je voeten in het zand.... via de BVS4

Ben jij deze zomer één van die nieuwe nationale beachvolleybalscheidsrechters?

Wie indoor 3e divisie of hoger fluit en/of minimaal 2e divisie beachvolleybalt, is deze zomer, na een korte opleiding, meer dan welkom als arbiter van de nationale beachcompetitie. Met je voeten in het zand en je gezicht in de zon (en/of in de wind), beleef je geweldige toernooidagen.

Herinner je je het WK Beach in 2015 nog? Dat, maar dan op iets kleinere schaal ;), vindt elk weekend plaats in de nationale beachvolleybalcompetitie: Alles straalt (spel)plezier, sfeer, feest, (top)sport en gezelligheid uit. 

Snellere leercurve
Binnen het indoor volleybal ben je meestal met één of twee officials bij een wedstrijd aanwezig, in het beachvolleybal word je aangewezen voor een toernooidag, van ’s morgens vroeg tot circa 18.00 uur. Met een groep gelijkgestemden een volle dag de arbitrage verzorgen levert een groot gevoel van saamhorigheid en gezelligheid op. Bovendien is de leercurve van een beachvolleybalscheidsrechter veel steiler, omdat je veel wedstrijden per dag fluit. De tips en tops van een scheidsrechtersbegeleider of een collega-scheidsrechter kun je meteen zelf in de praktijk brengen.

Nieuwe opleiding BVS4
In juni 2018 wordt gestart met de nieuwe opleiding Beachvolleybalscheidsrechter 4 (BVS4). De BVS4 is toegankelijk voor scheidsrechters vanaf 3e divisie en hoger en voor beachspelers met minimaal 2e divisie ervaring.

Spreekt bovenstaande je aan, heb je interesse en ambitie om op deze manier betrokken te zijn bij het beachvolleybal…. Schrijf je dan in voor de BVS4 2018! Aanmelden kan t/m 30 april 2018.
Heb je nog vragen, neem dan contact op met Sandra Scheel-van Kippersluis (sandra.scheel@nevobo.nl) op het hoofdkantoor Nevobo.

En wil je (nog) niet gaan fluiten, maar wel topbeachvolleybal live meebeleven…. dat lukt zeker met het EK Beachvolleybal in eigen land deze zomer!