Arie Paap wordt toegesproken door Huub van Buul
Arie Paap wordt toegesproken door Huub van Buul
  • Publicatie 10-04-2018

Arie Paap stopt als official

Laatste wedstrijd als jurylid in de Eredivisie

Arie Paap, wie kent hem niet. Geruite pet, grijze baard en altijd een gulle lach. Gedurende 45 jaar was hij official voor de Nevobo.

Tijdens de wedstrijd Seesing Orion - Advisie SSS op zaterdag 7 april 2018 heeft Arie Paap afscheid genomen als official van de Nevobo. Een markante persoonlijkheid neemt afscheid van de volleybalarbitrage.

Al in 1973 startte hij als bondsscheidsrechter. Eerst in het district, maar al gauw stoomde hij door naar de nationale competitie en naar de Nederlandse top. Tot en met seizoen 1999-2000 stond hij op de bok op het hoogste Nederlandse niveau. En na een paar jaar, in 2003, keerde hij terug in de Eredivisie als jurylid. Tot deze zaterdag, waar hij de 45 jaar vol maakte.

En dacht je dat hij in de 45 jaar niets anders deed? Uiteraard niet, als je met het arbitragevirus bent besmet kun je niet zonder. In al die jaren aan de arbitragetop was hij tevens internationaal- en nationaal beachscheidsrechter (1993-2013), opleider voor startende scheidsrechters en begeleider en beoordelaar.
Vanaf 5 september 2015 is hij drager van de Gouden Officialspeld.

Uit handen van de voorzitter taakgroep Juryleden, Huub van Buul, nam Arie, naast lovende woorden voor al zijn tijd, kennis en kunde in de arbitrage, bloemen, een oorkonde en presentje in ontvangst.
Mede namens alle collega officials dankt de Nevobo Arie hartelijk en wenst hem nog vele gezonde en sportieve jaren toe.