Frans Wijnands in actie als lijnrechter in de Eredivisie
Frans Wijnands in actie als lijnrechter in de Eredivisie
  • Publicatie 09-03-2018

Scheidsrechter / lijnrechter Frans Wijnands overleden

We verliezen in hem een zeer actieve arbitrageman

Vanmorgen bereikte ons het verdrietige bericht dat op 8 maart j.l. volleybalscheidsrechter en lijnrechter Eredivisie Frans Wijnands  (68) is overleden.  Zaterdag 3 maart stond hij nog met de vlag in zijn hand bij de Eredivisiewedstrijd Coolen-Alterno - Eurosped. Het plotseling overlijden is dan ook met grote verslagenheid ontvangen.

Naast zijn activiteiten als regioscheidsrechter en lijnrechter Eredivisie, was Frans ook lid van de werkgroep Arbitrage in de regio Zuid. Daarnaast trad hij veelvuldig op als opleider van verenigingsscheidsrechters bij verenigingen in Midden-Limburg. Frans was altijd bereid verenigingen te helpen op het gebied van de arbitrage.
In 2017 kreeg hij nog de Zilveren Officialspeld opgeprikt voor 25 jaar trouwe arbitrage-dienst.

De afgelopen jaren had Frans af en toe gezondheidsproblemen, maar sinds najaar 2017 ging het weer een stuk beter, gaf hij iedere keer aan. Het bericht van vanmorgen kwam dan ook zeer onverwachts. We gaan hem missen.

Wij wensen zijn familie, (volleybal)vrienden en andere naasten heel veel sterkte toe zijn plotselinge verlies te dragen en verwerken.