Foto: Ronald Hoogendoorn
  • Publicatie 02-02-2018

Fluitend naar de top

Kick off campagne 'Meer vrouwelijke bondsscheidsrechters in de sport' 10 februari in Apeldoorn

Ben jij een jonge vrouw die graag op de bok zit bij een wedstrijd? Wil je doorgroeien tot nationaal en misschien zelfs internationaal scheidsrechter? Meld je via arbitrage@nevobo.nl aan voor de kick-off bijeenkomst van de landelijke campagne “Meer vrouwelijke bondsscheidsrechters in de sport”, volgende week zaterdagmiddag 10 februari in Apeldoorn!

Na de kick off in Omnisport Apeldoorn (14.00-16.00 uur) kun je meegenieten van de verrichtingen van vrouwelijke topscheidsrechters bij de dames Topdivisiewedstrijd én de Eredivisiemannen van VC Dynamo.

Bondsscheidsrechter Hélène Geldoff fluit al in de Eredivisie en Europacup, maar gaat voor het allerhoogste internationale podium.

De campagne
De campagne “Meer vrouwelijke scheidsrechters in de sport” is een initiatief van NOC*NSF in samenwerking met zeven sportbonden: de voetbal-, hockey- en basketbalbond, het handbal- en korfbalverbond, de zwembond en jouw volleybalbond. Van alle bonden worden jonge vrouwelijke arbiters uitgenodigd voor de kick off.

Deze kick off is de eerste in een serie van drie regionale bijeenkomsten. De dagvoorzitter is een ex-topsporter, ervaringen van vrouwelijke topscheidsrechters en -sporter met arbitrage passeren de revue en een korte workshop “omgaan met beïnvloedingsfactoren en weerstanden” vindt plaats. Daarnaast organiseren wij als bond de komende maanden ook nog eigen activiteiten. Voor meer informatie kun je terecht bij sandra.scheel@nevobo.nl.