Ronald van der Linden was actief als Eredivisie beach- en indoorscheidsrechter
  • Publicatie 29-01-2018

Ronald van der Linden overleden

Vanmorgen bereikte ons het droevige bericht dat volleybalarbiter Ronald van der Linden na een lang ziekbed, gisterenavond is overleden. Meer dan de helft van zijn leven, 34 jaar, floot hij volleybalwedstrijden, vanaf 2007 ook in de vaderlandse Eredivisie. Ook binnen de Eredivisie beachvolleybal was Ronald vanaf het begin betrokken als scheidsrechter. In 2010 ontving hij voor al zijn arbitraire verdiensten de Zilveren Officialsspeld.

Dat Ronald, lid van Alterno in Apeldoorn, ook tijdens zijn ziekte met tussenpozen op de bok plaats nam, zegt veel over zijn toewijding. Zijn laatste fluitsignaal binnen het volleybal klonk eind november vorig jaar. “Opnieuw verliezen wij een graag geziene scheidsrechter. Ronald was een zeer betrokken beach- en zaalvolleybalscheidsrechter. Hij heeft jaren in beide disciplines gefloten op het hoogste nationale niveau en wilde altijd het beste voor de sport. Hij zorgde dat hij alles wist over de spelers, teams, competitiezaken en natuurlijk de regels, zodat hij een zo goed mogelijke prestatie als scheids kon leveren. Wij hopen dat hij nu de rust heeft gevonden, na de strijd tegen zijn ziekte, die hij altijd positief voerde”, reageert André van der Mark, vice-voorzitter Arbitrage commissie van de Nevobo.

Wij wensen Ronald's familie, waaronder onze collega Jeroen, vrienden en andere naasten veel sterkte toe de komende tijd. .