• Publicatie 18-01-2018

Voornamere rol clubs in RTC nieuwe stijl

Herstructurering talentopleiding vanaf nieuwe seizoen

Wellicht heb je al gehoord of gelezen dat de infrastructuur van de Regionale Talent Centra (RTC’s) vanaf seizoen 2018-2019 verandert. Om de kwaliteit van de opleiding te verhogen, wordt er nadrukkelijk samenwerking gezocht met clubs om kennis beter te delen, de rol van clubs te vergroten en daarmee de opleiding duurzaam te versterken. Ook worden zaal- en beachvolleybal geïntegreerd in één hoogwaardig instroomprogramma. Dit heeft tot gevolg dat we op minder locaties met een RTC actief zullen zijn.

RTC als aanvulling
De herstructurering van RTC’s is er op gericht dat de grootste talenten met elkaar trainen, onder leiding van de beste trainers. Daarbij zal het programma van de club waar het talent speelt altijd voorop staan, de trainingen binnen de RTC’s (zondagochtend en woensdag eind van de (mid)dag) zijn aanvullend. RTC-trainers zullen niet alleen de talenten verder helpen. Door hun kennis te delen met clubtrainers kunnen zij ook bijdragen aan de opleidingskwaliteit van de vereniging.

Sociale context talent voorop
Doordat er met minder spelers gewerkt gaat worden, zal ook het aantal RTC-locaties afnemen. Dat kan extra reistijd betekenen. “We stellen met het RTC nieuwe stijl bewust het belang van de eigen sociale context voorop. In die context gaat een talent naar school en zit deze bij een club in de eigen omgeving. Het bondsgestuurde RTC is een aanvulling op dat programma en daar moet je soms iets verder voor reizen, maar nooit vaker dan twee keer per week”, licht technisch directeur Bram Ronnes toe.

Selectietrainingen 2018
De RTC-trainers (je vindt ze hier) van de nieuwe stijl staan te popelen om aan de slag te gaan in de nieuwe structuur, met de grootste talenten. De komende maanden zullen zij wellicht ook jouw vereniging bezoeken om zichzelf voor te stellen, uitleg te geven over de werkwijze, en te sparren over talentontwikkeling. Eind april wordt tijdens selectietrainingen op diverse locaties bepaald wie vanaf het nieuwe seizoen mag starten bij een RTC nieuwe stijl. Zodra de exacte data en locaties van die trainingen bekend zijn, vind je dat op deze site.

Klik hier voor het plan ‘Talentontwikkeling 2032’. Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van dit bericht, neem gerust contact op met Hilma Kwakkenbos!