Nieuwsafbeelding
  • Publicatie 28-08-2017

Nieuwe ideeën CMV (Cool Moves Volley); help je mee testen?

Nieuwe spelregels 2017-2018 + nieuwe ideeën voor (nog) meer spelplezier!

Seizoen 2017-2018 staat in het teken van het testen van een aantal nieuwe ideeën die bedoeld zijn om CMV nog leuker te maken voor kinderen tot 12 jaar. De ideeën komen voort uit het jeugdbeleidsplan waarin wordt gewerkt aan drie speerpunten: doorontwikkeling van het aanbod, versterken van (technisch)kader en het binden en boeien van jongens. Vanuit het eerste speerpunt is een aantal directe wijzigingen doorgevoerd in de huidige CMV spelregels en wordt een aantal nieuwe ideeën in de eerste helft van seizoen 2017-2018 getest. Help jij mee testen? Lees hieronder meer!

Sommige wijzigingen worden gezien als quick wins en hoeven, vanwege de geringe impact, niet op voorhand getest te worden; deze zijn dan ook direct doorgevoerd. Je leest het in de spelregels die gelden voor seizoen 2017-2018: Spelregels CMV 2017-2018

Binnen het vooronderzoek en de enquête is een aantal ideeën geopperd die het testen waard zijn. Het gaat hier echt om ideeën, (nog) niet om wijzigingsvoorstellen. De werkgroep Jeugd is benieuwd naar bevindingen bij clubs in het land en zal op basis daarvan een advies uitbrengen voor de aangepaste regels, die vanaf seizoen 2018-2019 zullen gelden.

Van september tot en met 31 december willen we de nieuwe ideeën testen. Dit zal gebeuren in een aantal speelgebieden binnen de officiële competitie, individueel door verenigingen en door de leden van de werkgroep op georganiseerde testdagen. Binnen de speelgebieden loopt het contact via de verschillende competitieleiders, individuele clubs kunnen zelf aan de slag met de informatie uit dit nieuwsbericht.

Voor een goed eindresultaat is het belangrijk om zo veel mogelijk informatie op te halen uit de praktijk. De werkgroep hoopt dan ook dat verenigingen aan de slag gaan met het testen van de ideeën. De nieuwe ideeën vind je in het document 'Algemene informatie testfase CMV 2017-2018'. Lees dit document, met de bijbehorende handleiding en het registratieformulier, goed door en geef je bevindingen door via het online formulier.

In het najaar worden er in elke regio informatiebijeenkomsten georganiseerd over de testfase van nieuwe CMV-ideeën. Met vragen over de inhoud van dit bericht kun je terecht bij de competitiemedewerker uit jouw regio:

Regio Noord: harald.steenhuis@nevobo.nl
Regio Oost: arjan.de.groot@nevobo.nl
Regio Zuid: competitie.zuid@nevobo.nl
Regio West: jeroen.ros@nevobo.nl

Samen maken we Cool Moves Volley nóg leuker!