Talent is prachtig, maar wil je echt een grote worden, dan is het zaak dat dat talent bij ons in beeld komt. De Nevobo Talentscouts speuren daarom in heel Nederland naar jonge, talentvolle volleyballers.

De weg naar een leven als profvolleyballer

Dus wie droomt van een carrière als topsporter en daar heel hard voor wil hard werken: zorg dat je gezien wordt! Ook in beginnende spelers, of spelers die denken (nog) niet genoeg te zijn, kan een topvolleyballer schuilen. Wie wordt gescout en vervolgens geselecteerd voor ons talentontwikkelingsprogramma, trachten wij verder op te leiden tot en voor te bereiden op een leven als profvolleyballer.

Voor ons als bond, en voor heel volleyballend Nederland, is het passend ontwikkelen van volleybaltalent essentieel voor de ontwikkeling van het (beach)volleybalniveau in Nederland. Zo creëren we meer hoogwaardige instroom van talent op Papendal (volleybal)en Den Haag (beachvolleybal).

Gescout?

De vier Nevobo Talentscouts die in ons land opereren, speuren dus naar nog onontdekt talent. Wie is gescout, wordt geregistreerd en gevolgd. Bij voldoende ontwikkeling kunnen spelers uiteindelijk worden uitgenodigd voor een proeftraining bij Jeugd of Jong Oranje of één van de Regionale Trainingscentra (RTC’s). Wanneer de stageperiode aan beide kanten bevalt, stroomt het talent door in het talentontwikkelingsprogramma van de bond.

Vier scoutgebieden

De vier Talentscouts opereren ieder in hun eigen regio.

  • Erik Noordijk - Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland
  • Anika de Beer - Overijssel, Twente en de Achterhoek
  • Redbad Strikwerda en Arjen Schimmel- Gelderland, Utrecht, Oost- en Midden-Brabant en Limburg
  • William Klaver - West-Brabant, Zeeland, Noord- en Zuid-Holland

Alle scouts beschikken over een groot netwerk van mensen die mee-zoeken bij jeugdwedstrijden, -toernooien en -trainingen binnen hun werkgebied.

De belangrijkste taken van de Nevobo Talentscouts zijn:

  • Het creëren van een netwerk van ‘ogen en oren’, jeugdtrainers en andere betrokkenen die tips geven over jonge spelers met mogelijkheden;
  • Registreren van (potentiële) talenten in de leeftijd van 11-16 jaar;
  • Het volgen van talentvolle spelers;
  • Eventueel (laten) uitnodigen voor Jeugd / Jong Oranje indoor en/of beach) of RTC.

Meer info

Ben of ken je een talent, of heb je nog vragen over de Talentscouts of ons Talentontwikkelingsprogramma, mail dan naar Rudi Döpp: rudie.dopp@nevobo.nl.

Bijgewerkt op