Papendal (Arnhem) + Zuiderpark (Den Haag)

Vanaf vier tot acht jaar voor podiumleeftijd volgen talenten een fulltime centraal trainingsprogramma. Dit betekent dat zaalvolleyballers naar Papendal gaan en beachvolleyballers naar Den Haag. Vanaf dit moment zal een specialisatie in discipline plaatsvinden. De keuze voor zaal of beach is de verantwoordelijkheid van het talent, het programma dat daarop volgt is coach gestuurd. Een fulltime trainingsprogramma houdt niet per definitie in dat er met een talententeam wordt deelgenomen aan de competitie.

Deze twee locaties zijn de kernen van de opleidingen, zowel voor de Nevobo als voor heel sportief Nederland.

Sportcentrum Papendal

Papendal wordt ook wel het Hart van de Nederlandse Sport genoemd. Sportcentrum Papendal is het grootste topsporttrainingscentrum van Nederland. Tegenwoordig maken ruim 400 topsporters dagelijks gebruik van onze topfaciliteiten. Papendal is al sinds de jaren zeventig in gebruik als trainingslocatie voor de topsport.

Hier trainen onze (Pre)-Jeugd en Jong Oranje team, en ook wonen en spelen hier de selectie van Talentteam Papendal.

Sportcampus Zuiderpark

Dit sportcentrum in Den Haag is de grootste indoor beachvolleybalzaal van Nederland. Hier kan Beach Team Nederland en Jeugd/Jong Oranje het hele jaar door trainen. Ook bied het Zuiderpark de mogelijkheid voor overnachting en wonen, waardoor het mogelijk is om interne opleidingen aan te bieden. Hierdoor is de groei van talenten hoog.

Geplaatst op